In het bruisende Rotterdam dreigt anonimiteit snel, wat mogelijk een gevoel van eenzaamheid met zich meebrengt. De stad omvat een rijke verscheidenheid aan nationaliteiten, culturen en religies. Hoewel Rotterdam Zuid in opkomst is als een tolerant stadsdeel, ontbreekt het er nog aan initiatieven om senioren en jongeren met elkaar te verbinden. Wanneer deze verbindingen wel plaatsvinden, wordt duidelijk hoezeer ze elkaar kunnen aanvullen. Senioren brengen waardevolle kennis en ervaring in, waar junioren van kunnen profiteren. Tegelijkertijd kan de mobiliteit van de jongere generatie praktische ondersteuning bieden aan de senioren.

Opvallend genoeg heeft de Indische/Molukse gemeenschap in Rotterdam geen eigen ontmoetingsplek om gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Momenteel zijn zij genoodzaakt uit te wijken naar Ridderkerk of Dordrecht, een onhaalbare optie voor veel senioren. Ook de tweede en derde generatie ondervinden obstakels, en het is van groot belang dat zij in Rotterdam een stem en zichtbaarheid krijgen.

In essentie draait onze missie om het smeden van verbindingen en het betrekken van mensen, ongeacht hun achtergrond, beperking, levensstijl, cultuur of maatschappelijke status.